CSIN (Csinálj Ilyet Nekem!)

Kézműves dolgokat készítsünk együtt a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Törekszem az újrahasznosításra, olcsó előállításra, házilag készült egyedi alkotásokra. A varrás, gyöngyfűzés, képeslap készítés... alapjaiba vezetem azt, akinek tetszik, amit csinálok. Mit kell tenni egy kezdő oktatónak origamis foglalkozáson vagy mit játszunk egy esküvőn?

Friss topikok

  • medali (törölt): Nagyon szep (2015.07.14. 11:16) Varrott Angyal
  • via123: Kedves Rozi, nagyon tetszenek az ötleteid! A madár hajtogatását nem találom. Le tudnád írni, hogya... (2014.03.13. 13:41) Mondóka: 2 kismadár

Játék házilag

Játék házilag

Szív - formalyukasztós

2013.05.07. 20:49 | csintanoda | Szólj hozzá!

sziv_formalyukas_1368568017.JPG_816x1123

Formalyukasztós szívek

Kellék:

Karton sablonnak, piros papír, fehér papír, olló, formalyukasztó, papíralapú újságpapír, ragasztó rúd, grafit ceruza.

Munkamenet:

A nagy méretű piros szíveket rajzoljuk meg,  vágjuk ki, felnőtt segítsen a gyereknek, ha még nem gyakorlott! A fehér tulipánokat, szívecskéket a formalyukasztóval készítettem, legyen belőle bőven! Puha fehér papírra is rajzoljunk egy sokkal kisebb szívet, kb. csak 2/3-a legyen a pirosnak. Először „szárazon” rakjuk egymásra a két szívet és próbáljuk ki, hogy férnek rá a minták a nagy szívre a kicsi mellett. Terítsük le az asztalt újságpapírral a ragasztás előtt, majd következhet a ragasztás. Kicsit lehet mozgatni a felragasztott díszeket, csak óvatosan,  közvetlenül a ragasztás után!

Tipp:

Szabályos szív alakot úgy lehet  készíteni, ha félbe hajtjuk a sablont és egy oldalra szabad kézzel megrajzoljuk. A sablont rárakjuk a piros alapra, körberajzoljuk és kivágjuk, így nem keletkezik hajtás a papír közepén és magukban is rajzolhatnak vele a gyerekek.

A  felső szív alakon úgy lett szabályos a tulipánok ragasztása, hogy sablont készítettem, egy sokkal kisebb fehér szívet. Azért fehér a kicsi szív, hogy így jobban látja a gyerek az alapot,  mert a piros és a fehér nagyon elüt egymástól.  

Az alsó szívecskén pedig egy monogram van, kisiskolás gyerek is már ki tudja  rakni a saját kezdőbetűjét… (Halványan rajzoljuk elő a betűt és először ragasztó nélkül rakjuk ki. Ha tetszik a betű, jöhet a ragasztó.)

(Lehetne a  nagy szívecskét is lyukasztani, de nem látjuk a lyukasztás közben, hogy hova esik a lyuk, ezért szerintem nem lesz szép a végeredmény. Jobban tudjuk a kilyukasztott formákat felragasztani, ha látjuk az alapot.)

Kérem a véleményeket, mennyiben segítettek a tanácsaim, a tippek?! Bátran lehet kérdezni is, ha valami nem elég érthető!

A bejegyzés trackback címe:

https://csintanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr225287036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása