CSIN (Csinálj Ilyet Nekem!)

Kézműves dolgokat készítsünk együtt a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Törekszem az újrahasznosításra, olcsó előállításra, házilag készült egyedi alkotásokra. A varrás, gyöngyfűzés, képeslap készítés... alapjaiba vezetem azt, akinek tetszik, amit csinálok. Mit kell tenni egy kezdő oktatónak origamis foglalkozáson vagy mit játszunk egy esküvőn?

Friss topikok

  • medali (törölt): Nagyon szep (2015.07.14. 11:16) Varrott Angyal
  • via123: Kedves Rozi, nagyon tetszenek az ötleteid! A madár hajtogatását nem találom. Le tudnád írni, hogya... (2014.03.13. 13:41) Mondóka: 2 kismadár

Játék házilag

Játék házilag

Memóri korongok - játék házilag

2013.05.24. 13:47 | csintanoda | Szólj hozzá!

memoria_jatek_1369395100.JPG_1024x768

Memória korongok – játék házilag 

Hozzávalók:

Sok egyforma méretű, de különböző színű műanyag flakon zárókupakja, ragasztó rúd, fehér körcímkék, formalyukasztóval készült ábrák párokban, zsák a tároláshoz, személyenként egy tálka a játék közbeni gyűjtéshez. 

Trükk:

A kupakok átlátszódnak, ezért kell a fehér körcímke, hogy ne lehessen látni, mi van a tetején. Egy színből legyen legalább 4, de inkább 6 egyforma, mert ez is árulkodó lehet…

 Játékmenet:

A zsákból kiöntjük az asztalra… a kupakokat és az ábrás részt lefordítjuk. Kezdődhet a játék! Meg kell keresni a felfordított kupak párját… A további leírástól eltekintek, hiszen ismert dologról van szó.

 

Játékszabály:

Előre meg kell állapodni, hogy mi a szabály. Ha valaki megtalálja elsőre a párt, utána újból próbálkozhat-e vagy sem. A felvett kupakot ugyan arra a helyre kell visszatenni, szabad-e csereberélni? A kupakok száma is befolyásolja a szabályt, kevesebb kupak, kevesebb szabály és rövidebb játékidő! Győztes természetesen az, akinek több kupakja gyűlik össze. 

A becsületes játék fontos. Önök is így gondolják?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csintanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr205316082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása