CSIN (Csinálj Ilyet Nekem!)

Kézműves dolgokat készítsünk együtt a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Törekszem az újrahasznosításra, olcsó előállításra, házilag készült egyedi alkotásokra. A varrás, gyöngyfűzés, képeslap készítés... alapjaiba vezetem azt, akinek tetszik, amit csinálok. Mit kell tenni egy kezdő oktatónak origamis foglalkozáson vagy mit játszunk egy esküvőn?

Friss topikok

  • medali (törölt): Nagyon szep (2015.07.14. 11:16) Varrott Angyal
  • via123: Kedves Rozi, nagyon tetszenek az ötleteid! A madár hajtogatását nem találom. Le tudnád írni, hogya... (2014.03.13. 13:41) Mondóka: 2 kismadár

Játék házilag

Játék házilag

Minimál malac

2017.05.10. 10:31 | csintanoda | Szólj hozzá!

Minimál malac

A lehető legkevesebb hajtással elkészíthető modelleket közlök. A kicsi gyerekek nehezen tudják meghajtani a sok réteg papírt, ezért találtam ezt ki. Ezenkívül a nyelvtanítás során is jól felhasználható, mert hamar kész lesz és közben kézműves tevékenységet is végeznek nyelvórán...

1. A téglalap aránya 2:1, felezd meg függőlegesen és nyisd ki!

2. Felezd meg vízszintesen!

3. Hajtsd le a két csúcsot és mellette is élezd le!

4. Emeld fel a papírt és lapítsd háromszöggé! A bal oldali csúcsot hajtsd hátra derékszögben, ez az egyedüli hegyhajtás - a többi mind völgyhajtás volt eddig. A malac hátsó lábát alakítsd ki, a függőleges vonalhoz balra hajtsd le le a papírt! A másik lábat jobbra hajtsd! Végül a jobb oldali csúcsot, a malac orrát hajtsd fel!

5. Csinosítsd a malac hátsóját, és próbáld a papír végét kihúzni faroknak. Az orrát kozmetikázd úgy, hogy a csúcsból egy picit hátrahajtasz. Rajzolj szemet! Ha újévi malacnak szánod, akkor írd rá, ha szerencsemalac lesz, akkor azt írd rá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csintanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr4012494989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása