CSIN (Csinálj Ilyet Nekem!)

Kézműves dolgokat készítsünk együtt a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Törekszem az újrahasznosításra, olcsó előállításra, házilag készült egyedi alkotásokra. A varrás, gyöngyfűzés, képeslap készítés... alapjaiba vezetem azt, akinek tetszik, amit csinálok. Mit kell tenni egy kezdő oktatónak origamis foglalkozáson vagy mit játszunk egy esküvőn?

Friss topikok

  • medali (törölt): Nagyon szep (2015.07.14. 11:16) Varrott Angyal
  • via123: Kedves Rozi, nagyon tetszenek az ötleteid! A madár hajtogatását nem találom. Le tudnád írni, hogya... (2014.03.13. 13:41) Mondóka: 2 kismadár

Játék házilag

Játék házilag

Varrott képeslapok

2013.05.07. 23:14 | csintanoda | Szólj hozzá!

varrottas_1368620537.JPG_2550x3509

 

Varrott képeslapok

6 éves kor körül már megpróbálhatják a gyerekek a tűvel való munkálkodást, a papírra varrást. (A papír merev és könnyebb rajta varrni, mint az anyagon, mert az hajlik erre-arra.) Akkor lesz sikerélményük, ha sablonnal előkészítjük a képeslapot, kilyukasztjuk a tű helyét. Használjunk hímző fonalat és legalább 2 cm hosszú fonal maradjon a kezdetnél a hátoldalon, vagy csomót kössünk rá. Ha megcsináltuk a sablont, aztán könnyű dolgunk van, a felnőttnek csak át kell szurkálni a lapot és következhet a gyerek…

A jó sablonnal és a varráshoz előre kilyukasztott mintával ilyen szép végeredmény születhet. A tulipán és a hóvirág mintát kétszer kell átvarrni, hogy folyamatos legyen a hímzőfonal. (A legegyszerűbb varrásmódra gondoltam, az papíron leszúrok, áthúzom a hímzőcérnát és a következő lyukon felszúrok..)


A sablont többször fel lehet használni, ha kartonból készítjük...

Mi a véleményük? Kíváncsi Fáncsi vagyok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csintanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr345287268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása