CSIN (Csinálj Ilyet Nekem!)

Kézműves dolgokat készítsünk együtt a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Törekszem az újrahasznosításra, olcsó előállításra, házilag készült egyedi alkotásokra. A varrás, gyöngyfűzés, képeslap készítés... alapjaiba vezetem azt, akinek tetszik, amit csinálok. Mit kell tenni egy kezdő oktatónak origamis foglalkozáson vagy mit játszunk egy esküvőn?

Friss topikok

  • medali (törölt): Nagyon szep (2015.07.14. 11:16) Varrott Angyal
  • via123: Kedves Rozi, nagyon tetszenek az ötleteid! A madár hajtogatását nem találom. Le tudnád írni, hogya... (2014.03.13. 13:41) Mondóka: 2 kismadár

Játék házilag

Játék házilag

Teagami - minimál 1. 'A' variációk

2013.05.11. 22:59 | csintanoda | Szólj hozzá!

_a_vari_herbal_rozsa_1368616107.JPG_1700x2339

Változatok egy témára

A képolvasóm nem adja vissza tökéletesen a teatasakok színét, a valóságban nincs ilyen sötét a tasak! Az 'A' formára 3 mintát készítettem, a másik átlóra nem hajtogattam meg a mintákat, az nem ad ilyen szépet. (Ez szubjektív, mindenkinek más és más tetszik...)

Az alapanyag kis méretű, így 4-6-8…részből rakunk össze egy egészet, amelyen kör alakban keletkeznek szabályos minták. (Én úgy igyekszem a tea papírokat hajtogatni, hogy a betűk minél kevésbé látszódjanak.)

Kellék:

Teatasakok, ragasztó rúd kicsi és közepes, képeslap alap, olló vagy tapétavágó, papíralapú ujság.

Tipp:

A "Herbal Csillag 4-est"  úgy tudom összeragasztani, ha egy 3 x 3 cm-es tetszőleges színű teatasak darabra ragasztom rá.  A másik két teavirághoz nem kell külön papír, mert a hátrahajtott szélekkel össze lehet ragasztani...

A  "Herbal Rózsa 8-as" mintáknál nagyon fontos az egyforma hajtásirány. Kezdéskor mind a 8 kicsi négyzetet rakjuk ki magunk elé az asztalra és egyfajta  hajtást minden darabon csináljunk meg egymás után, a következő hajtásnál is egy hajtogatást ismételjünk meg nyolcszor. A siker nem marad el! Itt a példa, hogy a kezdéstől függ, milyen kép alakul ki a tasakokból!

Ragasztás:

Először szárazon helyezzük a hajtogatott darabokat a képeslap alapra a "színes oldalával"  felfelé, ha tetszik a kép, akkor következhet a ragasztás.

Az asztalon úgy tudjuk szépen összeragasztani a teavirágokat, ha minden darabnál pl. a jobb oldalon kinyitjuk a behajtást és azt a kicsi (kb 9 g) ragasztó rúddal bekenjük. Amíg nem száradt meg, pár másodpercig lehet még igazítani, később szakadni fog! Ezután kell a "fehér oldalt", azaz a hátulját bekenni a közepes stifttel (~15 g) és ráhelyezni a képeslap alapra.

Tipp:

Ha az asztalon dolgozunk és leterítjük az újságot,  akkor nem keletkeznek a képeslapon ragasztós foltok! A képeslap alapot csak akkor vegyük elő, amikor már megszáradt a "szín oldalon" a minta, ezután a  hátoldalon is bekenjük a közepes ragasztóval. Ha még nem száradt meg a ragasztó az oldalak összeragasztásakor, a hátoldal teljes bekenése során elmozdulhatnak az alkotórészek és kezdhetjük elölről az igazítgatást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csintanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr615295902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása