CSIN (Csinálj Ilyet Nekem!)

Kézműves dolgokat készítsünk együtt a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Törekszem az újrahasznosításra, olcsó előállításra, házilag készült egyedi alkotásokra. A varrás, gyöngyfűzés, képeslap készítés... alapjaiba vezetem azt, akinek tetszik, amit csinálok. Mit kell tenni egy kezdő oktatónak origamis foglalkozáson vagy mit játszunk egy esküvőn?

Friss topikok

  • medali (törölt): Nagyon szep (2015.07.14. 11:16) Varrott Angyal
  • via123: Kedves Rozi, nagyon tetszenek az ötleteid! A madár hajtogatását nem találom. Le tudnád írni, hogya... (2014.03.13. 13:41) Mondóka: 2 kismadár

Játék házilag

Játék házilag

Teagami - kezdő 'V' forma

2013.06.01. 07:24 | csintanoda | Szólj hozzá!

ribizlis_v_forma_1370036702.JPG_798x1072

Teagami – kezdő – ’V’ forma 

A szokásos előkészítés után 4 lépésben eljutunk a szükséges alapanyaghoz.

Kellék:

Sok teatasak, olló vagy tapétavágó + vágódeszka + vonalzó, ragasztórúd, újságpapír az asztal védelmére.

Hajtogatás menete:

5. lépésben a papírt középig bevágjuk és hátrahajtjuk.

6. lépésben a tasak 2 csúcsát is hátrahajtjuk. Kész a ’V’ alak.

Sok formát ki lehet rakni vele, itt elkezdtem és a következő cikkemben folytatom a csillagokkal… 

Ezt a formát használjuk a Tea Madarak kialakításánál. A Tea zoo-ban van már Tea  Madarunk, van már Tea Pávánk. Lesz Tea Kukorink, Tea Tyúkicánk, Tea Csibénk, Tea Galambunk.. Tea Darut is hajtottam már, az hagyományos japán hajtás és kicsit bonyolultabb, mint az én Madaraim. 

Trükk:

Ha a hajtásokat a hátoldalon, teatasaknál a fehér oldalon végezzük, pontosabb lesz, jobban látjuk, hogy összeér a csúcs, vagy a két szél pontosan fedi egymást…

Lehet hozzákezdeni a papír állatkert kialakításához, a lakóknak élőhely kell, víz és szárazföld, növény, árnyék...! Tetszik Önöknek? Akkor rajta!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csintanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr865338346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása