CSIN (Csinálj Ilyet Nekem!)

Kézműves dolgokat készítsünk együtt a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Törekszem az újrahasznosításra, olcsó előállításra, házilag készült egyedi alkotásokra. A varrás, gyöngyfűzés, képeslap készítés... alapjaiba vezetem azt, akinek tetszik, amit csinálok. Mit kell tenni egy kezdő oktatónak origamis foglalkozáson vagy mit játszunk egy esküvőn?

Friss topikok

  • medali (törölt): Nagyon szep (2015.07.14. 11:16) Varrott Angyal
  • via123: Kedves Rozi, nagyon tetszenek az ötleteid! A madár hajtogatását nem találom. Le tudnád írni, hogya... (2014.03.13. 13:41) Mondóka: 2 kismadár

Játék házilag

Játék házilag

Origamis Játszóház - Origami Playhouse

2013.07.23. 05:56 | csintanoda | Szólj hozzá!

Az itt összegyűjtött játékok nagyon egyszerű papírhajtogatással készülnek. A gyerekek ha kicsik, pl. óvodások, akkor a felnőtt készítse el a modelleket!

 

Jó játékot kívánok!

Origamis Játszóházi ötletek

A/ Önállóan játszható – felnőtt felügyelete nélkül.

B/ Játékvezetővel  és segítővel lebonyolítható játékok.

A/1. Halászás: egyszerű halak hajtogatása közösen, gém kapoccsal vagy tűzőgép kapoccsal megfejeljük és egy zsinórral átkötött mágnessel már lehet is halászni a tóból…Egy kék nagy csomagoló papír a tó.

A/2. Kockafújás: kicsi kocka hajtogatása közösen. Átlátszó műanyagpohárba rakjuk be a kis kockát és a nyitott újjak között fújjuk be a levegőt – körkörösen pörögni fog a kocka!

A/3. Szöcske ugratás: egyszerű szöcske hajtogatása közösen. Az orrára koppintunk és nagyot ugrik!

A/4. Repülőgép: közösen hajtogatott modellekkel reptetés dombos területről.

A/5. Pörgettyűzés: közös hajtogatással pörgettyű hajtása, hurkapálca kell a mozgatáshoz.

A/6.Asztali tornádó: egyszerű vitorlás hajó közös hajtogatással, az asztalon hátulról fújjuk a vitorlást, a nyitott lapok közé fújva nagyon jól siklik!

A/7. Béka ugratás: kicsi béka hajtogatása közösen.

A/8.  Dobókés – shuriken pörgetés: közös hajtogatással szamuráj dobókés készítése, önállóan dobálás. 

A/9. Japán villanyvonat=Shuriken -vezetés párokban: közös hajtogatással. Kellék: zsinór és a működtetéshez 2 személy. A zsinórt feszesen fogják a gyerekek, az első gyerek leguggol, akkor a vonat abba az irányba indul; majd feláll és visszacsúszik a vonat.

A/10. Papír Szumó birkózás párokban: közös hajtogatással szumó harcos készítése. Kellék: üres karton /bonbonos/ doboz  aljára körzővel egy nagy kört rajzolunk, ez a küzdőtér. A harc kezdő vonalának középen 2 párhuzamos vonalat rajzolunk a kör feléig. A harcosokat a kezdő vonalra állítjuk és 2 gyerek egymással szemben ülve kopogtatja a doboz tetejét. A nyitott részével lefordított dobozon a kopogtatás hatására a birkózók mozogni fognak! Aki hamarabb elesik vagy a körből kilép, az a vesztes.

A/11. Guruló téglák: közös hajtogatással téglatest készítése, belsejébe egy üveg golyót helyezünk az utolsó lépésben és leragasztjuk a végeket.  Ferde padon, amely törölközővel fedett, lehet görgetni.

 

B/1. Repülőgép-modell verseny: tetszőlegesen, egyénileg meghajtott modelleknek verseny meghirdetése:  a távolság vagy a levőben tartózkodás mérésével. Mérőszalag és stopper óra kell a játékvezetőnek, segítő írja a versenyzők nevét és eredményét!

B/2. Tornádó verseny:  kihirdetni a vitorlás versenyt, játékszabályokat felállítani, miután már gyakoroltak a versenyzők. Nyilvántartás szükséges, a versenyzők eredményeit vezetni kell.

B/3. Békaugrató verseny: kihirdetni a játékszabályokat, egyéni modellekkel

Játékszabályok pl.:

- 1 ugrásból kié repül messzebb – mérőszalag és eredmény nyilvántartás szükséges;

 - 2-3 ugrás egymás után ugyanazzal a „versenyzővel” és kié került legmesszebb – mérőszalag és eredmények felírása!

- Legalább 3, különböző méretű dobozba ugratás, a közelebbi doboz nagyobb, távolabbi kisebb. Pontozás pl. 1, 2 és 3 ponttal. Játékvezető szükséges, a versenyzők pontjainak felírása elengedhetetlen!

B/4. Dobókéssel – shurikennel célbadobás:1 vagy több nyitott dobozba. Játékvezető és segítő szükséges az eredmények nyilvántartására.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csintanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr645419620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása