CSIN (Csinálj Ilyet Nekem!)

Kézműves dolgokat készítsünk együtt a gyerekeinkkel, unokáinkkal. Törekszem az újrahasznosításra, olcsó előállításra, házilag készült egyedi alkotásokra. A varrás, gyöngyfűzés, képeslap készítés... alapjaiba vezetem azt, akinek tetszik, amit csinálok. Mit kell tenni egy kezdő oktatónak origamis foglalkozáson vagy mit játszunk egy esküvőn?

Friss topikok

  • medali (törölt): Nagyon szep (2015.07.14. 11:16) Varrott Angyal
  • via123: Kedves Rozi, nagyon tetszenek az ötleteid! A madár hajtogatását nem találom. Le tudnád írni, hogya... (2014.03.13. 13:41) Mondóka: 2 kismadár

Játék házilag

Játék házilag

Orchidea Iskola

2015.02.04. 19:20 | csintanoda | Szólj hozzá!

Orchidea Iskola 

Hetente megúsztatom az egész cseréppel együtt az orchideáimat egy kis vödörben, hogy felszívja a vizet a háncs és kb. hetente kétszer megpermetezem a nagy levelét. A levéltőnél nem lehet pangó víz, mert rothadna! 

 

Amikor teljesen elvirágzott az orchidea, akkor a virágtartó szárat késsel levágom a 2. íz után. Itt is szokott kihajtani az új virág, vagy teljesen új szárat hoz.

 Az orchidea tápot előírás szerint használom.

 

 Nagyon tartós virág, van amikor egy fél évig virít az ablakomban... A tűző napfényt nem szereti, mert erdőben, fán él és ott fejjel lefelé lóg. Tavaly nyáron egy kis organza függönyt akasztottam a növények elé az ablakomba, mert a keleti nap megégette az orchidea leveleit...

 

 

 

 

 

 Egy kinyílt lila, picit církás. A fényképeim nem adják vissza pontosan a színeket. -:(

Itt sem csak egy egyenes száron lesznek virágok, hanem elágazó..

 

A bal oldali felső, nagy levél mögött jön egy kisebb virágtartó szár, azon is látszik már a bimbó gömbje... -:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 A nagy képen látható orchidea a legérdekesebb: sarjas. Ez különlegesség, így kell majd szaporítani. Ez a tő nem csak szaporodik, hanem egyszerre 4 száron hoz virágot!

Ha elvirágzott a sarj, akkor  fogom levágni a bal oldali növénykét és megfelelő háncsos földbe elültetni...

 

Hónapokba telt, mire kiderült, hogy az oldalszáron nem csak új növényke lesz, hanem virág is. ​

 

Jó kertészkedést és sok örömet kívánok a virágokhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://csintanoda.blog.hu/api/trackback/id/tr987141671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása